Fructele acestui arbust sunt de culoare galben-portocalie și au un gust acru-astringent, ușor amărui.
Ce substanţe nutritive conţine cătina?
Fructele de cătină conțin de două ori mai multă vitamina C decât măceșele și de 10 ori mai multă decât citricele. Conțin de asemenea vitaminele A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F, celuloză, betacaroten (într-un procent mult mai mare decât cel din pulpa de morcov), fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier, sodiu, uleiuri complexe, 18 amino-acizi esențiali, acizi grași esențiali.
Când pot introduce cătina în alimentaţia copilului meu?
Fructele de cătină pot fi introduse, ca atare, în alimentația bebelușului după vârsta de 1 an. Ceaiul de cătină poate fi oferit copiilor de la vârsta de 6 luni, iar uleiul de cătină după vârsta de 3 ani. Înainte de a introduce un aliment nou în alimentația copilului dumneavoastră, cereți sfatul medicului pediatru și respectați regula celor 4 zile.
Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.
Sursă foto: M. Bertulat/ Flickr.com.
si eu folosesc cu succes catina pentru intarirea sistemului imunitar al piticului meu. eu o folosesc in urmatoarea combinatie http://babygogoshel.blogspot.ro/2011/10/catina-o-comoara-plina-de-vitamine.html