Ingrediente:
- 2 dovlecei
- 1 păstârnac sau pătrunjel- rădăcină
- 1 țelină mică
- 1 cartof
- 1 fir de praz sau o ceapă
- 1 lingură ulei
- smântână (opțional)
- mărar verde
- sare, piper (opțional)
Mod de preparare:
Toate legumele se curăță, se spală bine și se taie cuburi. Se înăbușă în ulei și puțină apă, apoi se adaugă apă fiebinte cât să le acopere. Se fierb acoperit la foc mic pentru 20 de minute. După ce au fiet, legumele se scot din oala în care au fiert și se pasează cu un mixer vertical sau în blender adăugând din apa în care au fiert până se ajunge la consistența dorită. Opțional adăugăm sare si piper.
Supa poate fi servită cu mărar tocat mărunt și cu smântână pentru copii mai mari.
Citiți mai multe rețete și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: Martin Cathrae/ Flickr.com.