Ingrediente:

  • 2 cești mălai (180 gr)* sau făină de grâu fină
  • ½ ceașcă făină integrală de grâu
  • 2 ouă
  • 3 cești iaurt
  • 100-200 g brânză (telemea, caș sau combinate)
  • 50 ml ulei de măsline (opțional)
  • 1 ceașcă frunze ceapă verde sau arpagic (opțional)
  • ¾ lg bicarbonat de sodiu
  • 1 ardei gras (opțional)
  • ½ lg sare (opțional)
  • un praf de piper (opțional)

Mod de preparare:

Încălzim cuptorul la 180 grade. Se amestecă bine componentele lichide. Apoi se adaugă brânza mărunțită și opțional ceapa verde și ardeiul tăiate mărunt, piper dacă doriți și dacă permite vârsta copilului.
În mălai se amestecă făina integrală, bicarbonatul, sarea (dacă mai este nevoie, depinde cât de sărată este brânza).
Făinurile se toarnă peste lichide și se omogenizează compoziția. Consistența finală trebuie să fie aceea a unei smântâni groase.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: La.blasco/ Flickr.com.