Ingrediente:
- 2 cești mălai (180 gr)* sau făină de grâu fină
- ½ ceașcă făină integrală de grâu
- 2 ouă
- 3 cești iaurt
- 100-200 g brânză (telemea, caș sau combinate)
- 50 ml ulei de măsline (opțional)
- 1 ceașcă frunze ceapă verde sau arpagic (opțional)
- ¾ lg bicarbonat de sodiu
- 1 ardei gras (opțional)
- ½ lg sare (opțional)
- un praf de piper (opțional)
Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 180 grade. Se amestecă bine componentele lichide. Apoi se adaugă brânza mărunțită și opțional ceapa verde și ardeiul tăiate mărunt, piper dacă doriți și dacă permite vârsta copilului.
În mălai se amestecă făina integrală, bicarbonatul, sarea (dacă mai este nevoie, depinde cât de sărată este brânza).
Făinurile se toarnă peste lichide și se omogenizează compoziția. Consistența finală trebuie să fie aceea a unei smântâni groase.
Citiți toată rețeta și comentați pe Diversificare.ro.
Sursă foto: La.blasco/ Flickr.com.