- 12 îmbrățișări pe zi, sute de zâmbete și mii de pupici! De de nu? Când vă treziți, când spuneți la revedere, înainte de masa de prânz și după ea și tot așa… Ca și noi, adulții, copiii au nevoie de afecțiune, niciodată nu e prea mult, dar de multe ori e prea puțin.
- În joacă! Zâmbetele și râsul până la urechi face bine pentru întreaga familie. Lasă stresul la o parte și joacă-te cu cei mici, vei vedea că te vei simți și tu mai bine, nu doar ei.
- Lasă tehnologia la o parte! Sunt bune și smartphone-urile și tabletele și PC-ul și televizorul, dar ce e prea mult strică. Plus că nu cred că vrea nimeni să aibă amintiri doar legate de jocuri pe computer. Muzica se poate asculta și la un casetofon, dă volumul la maxim și dansați împreună, va fi genial.
- Timp special! Avem nevoie de timp special. 15 minute pe zi sunt perfecte pentru început, 15 minute în care îți lași copilul să vorbească despre el, despre cum i s-a părut lui ziua și prin ce a trecut el.
- Emoțiile ies la suprafață! Când te întorci de la serviciu sau când îi iei pe copii de la grădiniță ori de la bunici nu îți mai controla emoțiile! Nu ajută pe nimeni, nici pe tine, nici pe cei mici și chiar nu ai de demonstrat nimic nimănui. De asemenea, dacă ești trist, vei rămâne surprins când vei vedea de unde vine ajutorul.
- Ascultă și empatizează! Cred că una dintre cele mai mari probleme ale adulților este faptul că ei cred că problemelor celor mici nu sunt importante. Să ne gândim la următorul lucru: problemele sunt direct proporționale cu ceea ce putem suporta. Tristețea produsă de o jucărie stricată este la fel de gravă pentru cei mici, ca atunci când noi suntem triști din cauza întârzierii la plata creditului. Vârsta ne face să vedem problemele celor mici altfel, din păcate.
Citiți mai multe despre asta pe ahaparenting.com.
Sursă foto: Nico Nelson/ Flickr.com.