Hei mămico, imaginează-ți asta: tu ești o femeie căreia i-a plăcut mereu ordinea. La birou erai recunoscută pentru agenda roșie de întâlniri pe care o purtai mereu cu tine. Acasă aveai liste și planuri, toate agățate cu un magnet de ușa frigiderului. Acum… ei bine, acum e un haos.
Ai un copil care vrea mâncare mult prea des, tu dormi din ce în ce mai puțin și te trezești că ai uitat când a fost ultima masă sau ultimul sirop de colici. Plus că nici nu știi foarte bine unde e telefonul. Eu zic să-l cauți bine și să folosești spre exemplu Nursing Traker (4.99$).
Să o luam cu începutul:
iPregnancy (3.99$) e o aplicație ce ține loc cu brio de jurnal de sarcină. Știe de DPN (data probabilă a nașterii), de grafice pentru trimestre și pentru greutatea ta, are o bază mare de date pentru numele copilului, poți insera fotografii, informații prețioase despre cât cântărește, cum arată, ce face bebelușul tău în fiecare săptămână a sarcinii.
Probabil că v-au dat/vă dau/vă vor da mari bătăi de cap listele cu nume pentru copilul vostru. El zice să o cheme ca pe mama lui, tu vrei să o cheme Marilyn pentru că e un nume de succes. Poate ar fi bune ceva sugestii din liste cu nume de copii. Stork drop (aplicație gratuită) are peste 7000 de astfel de propuneri. Nu alege totuși Brangelina :).
Vaccinuri, vaccinuri, vaccinuri (4.99$). Dacă ai decis să nu urmezi schema de vaccinare, treci mai departe, dar dacă da… uite aici o aplicație care știe de toate: ce? când? de ce? Are indexate mare parte din vaccinurile recomandate copiilor mici, intervalele de vârstă la care se efectuează, posibilitatea unei evidențe personalizate, chiar și descrieri ale bolilor de care îi ferește pe micuți.
iTrackBaby (2.99$) e un jurnal practic, organizat și modern. Poți atașa poze cu puiul tău (știm cât de multe fotografii poate avea un bebeluș de doar câteva luni), poți însemna prima dată când a zâmbit, s-a rostogolit, a gângurit, sau s-a îndrăgostit. Bine, cu ultima am exagerat, dar toate celelalte sunt valabile. În plus ai informații despre diferite etape de dezvoltare și îți poți anunța prietenii de pe Facebook despre toate acestea.
Diversificare. Asta înseamnă că ți-a crescut copilul, iar pentru tine înseamnă că ți s-a mărit timpul petrecut în bucătărie. Ai un ajutor de nădejde în DinnerSpinner (aplicație gratuită). Găsești o mulțime de rețete doar în câteva… atingeri de ecran. Poți alege ingredientul principal din care să fie făcută mâncarea, tipul sau timpul de preparare. Dacă nu iei în considerare vasele murdare și firimiturile, e cam ca la restaurant. Plus gătitul :).
Va urma… 😉
Sursă foto: Flickr/ centralasian
Nu sunt eu fan iPhone, dar cred ca sunt o mamica mai tehnologizata 🙂
Astept propuneri de aplicatii si pentru altceva inafara de iphone. Pana una alta, uite ce am folosit noi pentru cronometrarea contractiilor : http://contractionmaster.com/ (au parca si pt iphone)
Okydoky. Pt ce platforma vrei sa scriem recomandari? Android? Windows Mobile? Blackberry? Symbian?
pentru windows, pentru amaratul meu de laptop. 🙂
Bine, ne gandim si revenim 😛