O parte dintre sursele verificate îl cataloghează ca legumă, altele ca fruct. Eu am hotărât să-l categorisesc ca “legumă”, având în vedere faptul că se folosește pregătit termic în piureuri, supe și alte preparate mai complexe.
Dovleacul face parte din familia numeroasă Curcubitaceae, care cuprinde multe soiuri de dovleac – cu nume, forme și culori diferite, de la alb, galben, portocaliu, până la verde.
În România am găsit și folosit pentru gătit doar două tipuri de dovleac – pe cel portocaliu, rotund, puțin turtit, popular în America pentru sărbătoarea de Halloween, și pe cel în formă de pară, portocaliu, bej sau galben.
Când pot introduce dovleacul în alimentația copilului meu?
Nefiind un aliment alergen, dovleacul poate fi oferit copilului la 6 luni, iar dacă medicul recomandă începerea diversificării la 4 luni, dovleacul poate fi introdus în alimentația bebelușului chiar de la 4 luni.
Citește tot articolul și comentează pe Diversificare.ro.
Sursă foto: chriscoyier/ Flickr.com.